Blog

Kleine verhalen voor meer achtergrond informatie!

Weer terug van vakantie!

Weer terug van vakantie!

Ken je ook het gevoel dat je aan vakantie toe bent? Nou, ik had dit gevoel echt.
Het was al een hele tijd druk, en de Supportbeurs deed daar een schepje bovenop. Eigenlijk heb ik na de heel leuke, intensieve en vermoeiende Supportbeurs maar weinig rust gehad. Veel bestellingen gemaakt, offertes geschreven, leuke en interessante gesprekken gehad. Daarnaast nieuwe technieken bedacht voor de specifieke vragen die men tijdens de beurs had gesteld. Maar gelukkig was het op een gegeven moment dan toch eindelijk vakantie. Wij hebben twee heerlijke weken gehad in Frankrijk. Veel gezien, geluierd, genoten van de Franse keuken en inspiratie opgedaan in de grote steden. Wat is het fijn om weer bij te kunnen tanken. Natuurlijk kan ik MOS nooit helemaal loslaten. Vaak borrelt er toch een ideetje op om de kleding voor de rolstoelgebruiker nog mooier, functioneler of aantrekkelijker te maken. Want dit is toch echt mijn passie. De derde week heb ik op een rustig tempo de moeilijke klussen afgemaakt, een dag samengewerkt met Tirzah en voorbereidingen getroffen voor de nieuwe stagiaire. Vol goede moed begin ik dan ook weer aan mijn eerste werkweek. Vanaf nu zal ik mij melden op social media en ben ik weer volop bereikbaar. Ik hoop wederom veel mensen blij te kunnen maken met de mooie items van MOS.
Ohja en mocht je interesse hebben in een winterjas, probeer dan op tijd een afspraak in te plannen! Naarmate de herfst/winter nadert zal het aantal bestellingen oplopen waardoor de levertijd kan vertragen. Onze missie blijft een goed kwalitatief product te leveren voor de rolstoelgebruiker.

XX

Een weekje op de Support beurs

Een weekje op de Support beurs

Tsjonge, wat een leuke week hebben wij gehad op de Support beurs. Graag wil ik met jullie delen hoe deze week zo’n beetje is verlopen.

Dinsdag zijn wij met de opbouw van de beurs begonnen. Allereerst moesten er twee auto’s ingepakt worden. Want wat moet er veel mee zeg. Denk aan: 4 kledingrekken, stoeltjes, tafeltje, spiegel, 2 banners met info over MOS, achtergronddoek, beeldscherm, beursbalie, 5 paspoppen, snoeppot met coronaproof snoep, alle flyers, aankleding van de stand, rolstoel, stekkerdozen enz. Ook hadden wij een waterkoker bij ons, maar deze is door de drukte nooit gebruikt. Kun je nagaan hoe druk wij het hebben gehad. Toen alles gereed stond in en rondom de stand, was het grootste gedeelte van deze dag voorbij.

Woensdag ben ik vol spanning met Bram (mijn vader) en Birgit (ergotherapeut en vriendin) vertrokken naar de beurs. Deze ging om half 10 open ( tot half 5).
Gelijk was het volop drukte en liep onze stand vol. Ik heb veel bekenden gezien, maar ook veel nieuwe gezichten. We konden veel informatie geven en ook veel vragen beantwoorden. Leuke en interessante gesprekken zijn er ontstaan. Ook heb ik zelf nog veel tips gekregen. Hier ben ik altijd erg blij mee.

Ook op donderdag was het erg druk op de beurs. Op deze dag stonden we zelfs met z’n vieren, Claudia (oud stagiaire) had zich bij ons gevoegd. Net als op woensdag waren er vooral veel ergotherapeuten. Op vrijdag en zaterdag bestonden de bezoekers meer uit particulieren. Het leuke van zo’n beurs is dat je ook andere standhouders spreekt. Dit is altijd goed en belangrijk voor het netwerken.
Moe maar voldaan en met zere voeten gingen we aan het einde van de dag naar huis. Maar als wij de volgende dag weer vertrokken, was dit telkens weer vol nieuwe energie en goede zin.

Vrijdag stonden we met z’n drieën. De dag begon iets rustiger waardoor wij ook even rustig wakker konden worden. Je merkt na drie dagen continue staan dat je lichaam al flink moe begint te worden. Rond 11uur druppelde de stand weer lekker vol en hebben we weer heel veel bekenden en nieuwe gezichten gezien en gesproken.

Op zaterdag was ik samen met Marvin aanwezig. De laatste dag van de beurs! Het was een pittige dag omdat je er al vier dagen op had zitten en je aan het eind van de dag ook de stand moest afbouwen. Maar omdat de stand continue vol stond met leuke mensen gaf mij dit voldoende energie om de dag door te komen. Jeetje wat heb ik genoten om zoveel mensen weer te mogen zien. En wat heb ik jullie in die twee jaar gemist!!

Heel erg blij ben ik met mijn hulp geweest. Zonder hen had ik het nooit gered. Dus Bram, Birgit, Claudia en Marvin, ontzettend bedankt.
Eigenlijk waren we elke dag met één persoon te weinig. Dus over twee jaar moeten we hier wel rekening mee houden. Want we hopen natuurlijk wel weer aanwezig te zijn op deze mooie Support beurs.

Erg fijn was het dat wij op zaterdagavond, na 5 intensieve dagen, heerlijk bij mijn oma aan konden schuiven voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Ik heb nu wel mijn eigen hulp bedankt, maar natuurlijk wil ik ook iedereen bedanken die onze stand heeft bezocht. Ik hoop dat ik met mijn producten, die ik met zoveel liefde en passie ontwerp en maak, nog meer mensen blij kan maken.

Wij gaan naar de Support beurs in Utrecht!

Wij gaan naar de Support beurs in Utrecht!

Hoe leuk kan het zijn om voor de tweede keer naar de Support beurs in Utrecht te gaan. De eerste keer dat wij met MOS op deze beurs aanwezig waren was al een succes. Wij hebben verschillende van onze vaste klanten kunnen ontvangen, maar ook veel potentiële nieuwe klanten met onze mooie items kennis kunnen laten maken.

Wanneer en waar?
Support wordt gehouden van 15 t/m 18 juni 2022 in de jaarbeurs Utrecht.

Voor wie?
Voor mensen met een bewegingsbeperking is het nog altijd lastig om volwaardig mee te kunnen doen in onze maatschappij. Daarom streeft Support naar een inclusieve samenleving. Dit is hét event dat onbeperkte mogelijkheden biedt voor mensen met een bewegingsbeperking en hun directe omgeving, van mantelzorger tot (zorg)professional.

Wat?
Tijdens Support 2022 wordt er een leuk en afwisselend programma aangeboden. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei workshops, inspiratiesessies en lezingen te volgen, presenteren exposanten hun nieuwste producten en er zijn allerlei leuke activiteiten te doen. Kortom; een afwisselend en boordevol programma vol inspiratie, informatie en expertise! Kijk op de site van de Support beurs voor meer informatie. Hier kun je je ook gratis aanmelden voor de beurs.

Wij zijn er voor jou!
Wij zijn aanwezig om onze mooie jassen, capes en beenhoezen te showen. Zoals jullie van ons weten is alles met zorg en passie in ons eigen atelier vervaardigd. Wil je één van onze andere items zien of passen?  Laat het ons dan weten, dan zorgen wij dat wij hetgeen jij graag wilt zien of passen, bij ons hebben en kunnen wij een afspraak maken tijdens de Support beurs.

Waar kun je ons vinden?
Dat is een goede vraag, de jaarbeurs is natuurlijk nog al groot! Wij staan in hal 7, stand nummer 07.KZ35. Alle vier de dagen zijn wij aanwezig, dus kom vooral een keertje langs! Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen, en hopen natuurlijk dat je gezellig even ‘hoi’ komt zeggen als je er ook bent!

Dus…………plan een gezellig dagje naar Utrecht. Laat je verrassen door alles wat er aangeboden wordt en kom vooral bij ons langs!

 

 

Podcast: Rolstoelkleding, praktisch en mooi!

Podcast: Rolstoelkleding, praktisch en mooi!

Dit is de aanhef van mijn podcast (nr. 14) met “de Dwarsliggers. Een Nederlandse podcast waar alles gaat over het jonge leven met een dwarslaesie. Dé podcast waarbij je het gevoel hebt dat je meeluistert , wordt gemaakt door drie “rollers”.

Op 20 november 2021 kwamen Zoë, Tirzah en Jimmy bij mij in het atelier in Ede voor een gezellig, informatief, ontspannen, open en eerlijk gesprek. Een gesprek waarin de luisteraar op een leuke manier mij toch een beetje leert kennen. Er wordt gesproken over verschillende dingen die al op de site staan, maar door naar het verhaal te luisteren komt het anders over.

Ik vind het altijd leuk om te vertellen hoe ik tot de keuze ben gekomen om van rolstoelkleding mijn afstudeeropdracht op het AMFi te maken. Het feit dat ik zelf niet in een rolstoel zit, is voor veel mensen een raadsel dat ik voor deze richting heb gekozen. Maar wat is het mooi dat ik na 6 jaar gelukkig nog steeds kan zeggen dat ik zo blij ben met deze keuze. Ik besef heel goed dat ik niet voor de makkelijkste weg heb gekozen omdat deze doelgroep immers kleiner is. Voor mij blijft het belangrijk dat iedereen er modieus en verzorgd uit moet kunnen zien. In de podcast zeg ik ook dat veel mensen in een rolstoel een confectie jas een maatje groter kopen en deze vervolgens achterste voren dragen omdat het niet anders kan. Dit is toch erg?

In de podcast vertel ik over het ontstaan van MOS, over mijn creativiteit en vooral over mijn passie om mensen in een rolstoel te helpen aan een mooie jas omdat ik weet dat ik dit kan. Wat ook naar voren komt is dat er veel tijd in het maken van een goed ontwerp gaat zitten. Telkens kom ik dichter bij het ideale model. Een model waarvan iemand jaren lang plezier kan hebben, want duurzaamheid staat hoog in ons vaandel.

Aan de orde komt ook het gebrek aan tijd om meer items te ontwikkelen en te maken. Ik heb de keuze gemaakt om mij nu helemaal te richten op de capes, jassen, beenhoezen en accessoires. Heel graag zou ik ook rolstoelkleding voor kinderen willen ontwerpen en meerdere items voor dames en heren in een rolstoel.

Ik zou zeggen: luister de podcast van “de Dwarsliggers” nummer 14. Hij duurt een tijdje, maar je hebt dan ook wat! Natuurlijk zijn ook hun andere podcasts te moeite waard.

 

 

Wat is eigenlijk slow fashion?

Wat is eigenlijk slow fashion?

Slow fashion wordt genoemd op mijn website en jullie horen deze kreet vast vaker. Maar weet iedereen wel wat dit betekent? Voor de mensen die het niet weten, wil ik hier graag wat meer over vertellen.

Omstreeks 1970 werd er veel productie uitbesteed aan ontwikkelingslanden in Azie. Dit was natuurlijk veel goedkoper dan in Nederland. Toen is de term fast fashion ontstaan. Veelvuldig kwamen er nieuwe en extreem goedkope collecties op de markt. Jullie begrijpen dat de arbeidsomstandigheden en de veiligheid van deze werknemers niet voorop stonden Het ging meer om lage productiekosten dan het belang van de werknemers. Fast fashion heeft tot gevolg dat kleding niet vervaardigd is van goede kwaliteit materialen en dus niet zo lang mee kan gaan. Het gevolg hiervan is dat deze kleding snel weggegooid wordt. Ook ontstond hierdoor een oneerlijke handel.

Slow fashion is het tegenovergestelde van fast fashion. Het uitgangspunt is een kledinglijn te ontwerpen die tijdloos en van hoge kwaliteit is. Hierdoor gaat deze kleding langer mee. Slow fashion is niet trend gebonden. Veel items die wij allemaal kennen zijn al slow fashion. Denk hierbij aan de spijkerbroek, het t-shirt, het witte overhemd, de pump enz.. Eigenlijk zijn dit de basisstukken in onze kledingkast. Het voordeel van een goede basis is dat je deze goed kan combineren met andere items en lang mee kunnen gaan.

Bij MOS by Alicia de Groot staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij streven naar zoveel mogelijk duurzame producten. Alle items worden met zorg en aandacht vervaardigd en hebben een goede kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat de rolstoelgebruiker er ook modieus en verzorgd uit kan zien. Er leuk en mooi uitzien vergroot toch immers je zelfvertrouwen! Dit is dus waarom op onze site vermeld staat dat wij slow fashion werken.

Op welke manieren kun je bestellen bij MOS?

Op welke manieren kun je bestellen bij MOS?

Ik weet dat sommige klanten zich weleens hebben afgevraagd hoe een bestelling verloopt. Daarom lijkt het mij goed hier een blog over te schrijven.

Een bestelling kan op verschillende manieren bij MOS by Alicia de Groot binnenkomen:

 • Via de webshop.

Bij bestellingen via de webshop gaat het om vaste modellen.
Enkele items hangen bij ons op voorraad. Het kan dus voorkomen dat het bestelde item op voorraad is, zodat het product gelijk verstuurd kan worden.
Komt er een bestelling binnen waarvan het product niet op voorraad is, ontvangt de klant binnen twee weken het bestelde product.

 • Naar aanleiding van een bezoek bij ons in de showroom.

De klant bezoekt op afspraak onze showroom. Wij bespreken de wensen en aan de hand daarvan worden verschillende modellen gepast. Wij bespreken het model, de stof, kleur, rits/knopen, capuchon/kraag, lengte, eventueel een extra rits in het rugpand of de opties van een magneetsluiting.
Het bezoek aan de showroom is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. De showroom is rolstoeltoegankelijk en wij zorgen voor een lekker kopje koffie/thee.
Als de klant een bestelling wil plaatsen, streven wij er naar binnen een week de offerte te mailen. Na akkoord van de offerte wordt de jas binnen vier weken met aandacht en passie gemaakt, met zorg verpakt en naar de klant verstuurd.

 • Naar aanleiding van een online afspraak.

Middels beeldbellen kan de klant de modellen, kleuren, stoffen e.d. bekijken. Net als bij een bezoek aan onze showroom kunnen wij alles uitleggen en de mogelijkheden bespreken. Deze manier van communiceren gaat erg goed. De klant kan zich rustig van huis uit laten informeren. Daarna kan er altijd nog gekozen worden om een vervolg afspraak in te plannen in de showroom als dit wenselijk is.
Wil de klant een bestelling plaatsen, streven wij er naar binnen een week de offerte te mailen. Na akkoord van de offerte wordt de jas binnen vier weken met aandacht en passie gemaakt, met zorg verpakt en naar de klant verstuurd.

 • Naar aanleiding van een consult aan huis.

In sommige gevallen is het mogelijk dat Alicia een afspraak met de klant aan huis maakt. De auto wordt dan volgeladen met de verschillende modellen, zodat de mogelijkheden getoond kunnen worden. Denk hierbij aan verschillende kleuren en stoffen. Ook kun je de variaties zien en uit proberen; rits/knopen, capuchon/kraag, een magnetische rits of een extra rits in het rugpand zodat de jas gemakkelijker aangetrokken kan worden.
Als de klant een bestelling wil plaatsen, streven wij er naar binnen een week de offerte te mailen. Na akkoord van de offerte wordt de jas binnen vier weken met aandacht en passie gemaakt, met zorg verpakt en naar de klant verstuurd.
Logischerwijs worden er voor dit consult kosten in rekening gebracht:
Bij alle consulten wordt een bedrag van € 50,00 in rekening gebracht.

Rolstoel jas dames vernieuwd!

Rolstoel jas dames vernieuwd!

Zoals bekend is staan kwaliteit, duurzaamheid, draagcomfort, modieuze uitstraling e.d. hoog in het vaandel bij MOS by Alicia de Groot. Daar hoort ook bij dat wij voortdurend bezig zijn onze producten te verbeteren. Wij leren van de ervaringen van onze klanten. Dit heeft ertoe geleid dat de patronen van onze jas Amber aangepast zijn om een upgrade te geven aan het design.

Vijf jaar geleden is jas Amber op de markt gekomen. Een prachtige jas, in mooie kleuren en van mooie stof gemaakt, speciaal ontwikkeld voor de rolstoelgebruiker. In deze periode hebben al veel mensen dit model aangeschaft en beleven hier veel plezier aan. Reacties die wij ontvangen hebben zijn:

 • Nu heb ik ook een modieuze jas.
 • Makkelijk aan-uit te trekken, dit bevordert mijn zelfredzaamheid.
 • Voor degene die mij helpt, is het aantrekken van de jas een stuk makkelijker.
 • Goede kwaliteit.
 • Ik vind het leuk dat ik kan kiezen uit verschillende kleuren en stoffen.

Door de jaren heen hebben wij ook gemerkt dat enkele onderdelen toch verbeterd konden worden om met name de duurzaamheid te verhogen. Zo zijn wij aan de volgende aanpassingen gekomen:

 • In de mouw is een gedeelte extra versterkt, waardoor de jas nog langer mee kan gaan.
 • De rand van de manchet is aangepast, zodat deze niet in de weg zit tijdens het rollen en toch lang genoeg is.
 • De totale pasvorm is verbeterd.
 • De wijze waarop wij de jas in elkaar zetten is op enkele kleine technische punten aangepast

Zo zijn wij gekomen bij een nieuwe versie van jas Amber. Ons streven is dat deze jas zorgt voor jaren draagplezier en comfort bij veel rolstoelgebruikers.

Belangrijk om te weten is dat ieder item van MOS by Alicia de Groot:

 • Per stuk handmatig en met aandacht en passie wordt gemaakt = Slow Fashion (De tegenhanger van Fast Fashion)
 • Gemaakt is van goede kwaliteit.
 • Duurzaam is.
 • De zelfredzaamheid verhoogt, doordat de jas makkelijk zelf is aan- en uit te trekken.
 • Goed is voor het zelfvertrouwen.
 • Met zorg wordt verstuurd met De Fietskoeriers.
 • Op verschillende punten zelf is uitgekozen door de klant. Denk hierbij aan: kraag/capuchon. Kleur, voering en stof.
De voordelen van rolstoelkleding

De voordelen van rolstoelkleding

MOS biedt rolstoelkleding geschikt voor zowel dames als heren. De rolstoelkleding heeft als functie het leven van rolstoel behoevende wat makkelijker te maken. De kleding kan namelijk met minder pijn en moeite worden aan- en uitgetrokken. Ons assortiment bestaat uit onder andere rolstoelcapes voor dames en heren, winter capes, beenhoezen en meer.

 • Vergroot de zelfredzaamheid doordat het aan- en uittrekken makkelijker gaat.
 • Door bovenstaande wordt het zelfvertrouwen vergroot.
 • Bij begeleiding door de zorgverlener gaat het aan- en uittrekken makkelijker, zodoende gaat het sneller en geeft het minder pijn. Ook voor de zorgverlener heeft dit veel voordelen, denk hierbij aan tijd en kracht.
 • Praktische draagbaarheid (Stof komt niet tussen de wielen, handige lussen aan ritsen, extra versteviging op manchetten, etc.)
 • Aanpassingen zijn zo onzichtbaar mogelijk verwerkt.
 • Aandacht voor stijl.
 • Kleding heeft geen invloed op de pasvorm van de rolstoel of orthese.
 • Het geeft comfort.
 • Het geeft bewegingsvrijheid.
 • Geen overtollige stof tussen de rug en de rugleuning van de rolstoel/orthese om decubitus te voorkomen.
 • Verschillende uitvoeringen/modellen, met of zonder voering.
 • Geen naden/stiksels/zakken e.d. op plaatsen waar dit problemen kan opleveren.
 • Naar ieders wens aan te passen.
 • En tot slot: 100% persoonlijke aandacht, 100% eigen atelier, 100% Nederlands ambacht, 100% voor jou!♡
Met beenhoezen naar buiten terwijl het koud is

Met beenhoezen naar buiten terwijl het koud is

Als we nu naar buiten kijken, kun je blij worden van een mooi winters landschap. Mij mag je in ieder geval wakker maken zodra de eerste sneeuwvlokken zich aandienen. Ondanks de kou ga ik graag naar buiten, ik weet als enorme koukleum hoe ik mij goed moet wapenen tegen de kou en kleed mij dan ook goed aan.

Tijdens één van mijn wandelingen realiseerde ik mij dat het heerlijk is om warme beenhoezen te kunnen dragen. Ook wanneer je in een rolstoel zit is het heerlijk om er warm bij te kunnen zitten, en extra te kunnen genieten van een mooi winters landschap.

Draag warme beenhoezen

De beenhoezen van MOS By Alicia de Groot zijn niet alleen modieus, maar ook nog eens makkelijk om uit en aan te trekken, en gemaakt van waterafstotende stof aan de buitenkant en aan de binnenkant gewatteerde voering.

Waarom naar buiten gaan zo gezond is?

 • Zorgt voor ontspanning en stressvermindering, even de natuur in zorgt aanzienlijk voor het verlagen van spanningen en stress.
 • Even een frisse neus halen, iedere dag even naar buiten daar word je niet alleen blij van, maar verlaagt bovendien de kans op depressie en angsten.
 • Een creatieve boost, even een frisse neus halen zorgt ervoor dat jouw creativiteit en probleemoplossend vermogen een boost krijgt.
 • Je wordt er productiever door, even naar buiten gaan heeft een positief effect op jouw productiviteit.
 • Ondersteunt jouw lichaam en gezondheid, daglicht voorziet ons van vitamine D, waardoor we onze weerstand beter op pijl kunnen houden. Daarnaast kun je je door de opname van daglicht beter concentreren.

Er zijn dus genoeg redenen om naar buiten te gaan. Tijdens koude dagen kan het naar buiten gaan niet altijd even makkelijk zijn, maar om koude benen hoef je je geen zorgen te maken dankzij de warme beenhoezen van MOS By Alicia de Groot.

Just strap it!!

Just strap it!!

Wij hebben weer een nieuw item in ons assortiment! En wel een heel hip ding! Het is telkens weer leuk hoe de nieuwe ideeën tot stand komen.

In mei 2020 kwam ik in contact met Tirzah. Tirzah is een rolstoelgebruiker en vindt mode erg belangrijk. Ze gelooft net als ik in samenwerken en ideeën delen. Zij kwam dan ook met het idee om een moderne, leuke kuitband te ontwikkelen. Een band die past bij je outfit. Ik werd hier gelijk enthousiast van! Een aantal afspraken en proefmodellen verder kunnen ze dan eindelijk toegevoegd worden aan de collectie! Dit onder de naam MOS X Felina Tiger.
Omdat de standaard zwarte kuitband erg saai is, zijn bij MOS de waterafstotende banden in maar liefst 9 kleuren verkrijgbaar. 6 uni en 3 prints. De geweven banden zijn in zwart/wit leverbaar.

Tirzah heeft de banden getest op kwaliteit en functionaliteit en voor haar is de kuitband een onmisbaar onderdeel van de rolstoel geworden. Zo waardevol dat wij er samen een nieuwe naam voor hebben bedacht. Bij ons heet de kuitband voortaan JUST STRAP IT.

Dus………….

JUST STRAP IT, JUST OWN IT 💥

En zo zijn er altijd weer nieuwe ontwikkelingen…

En zo zijn er altijd weer nieuwe ontwikkelingen…

Jullie begrijpen vast wel dat ik vaak met MOS bezig ben…😅

De bewegingsvrijheid van mensen in een rolstoel is vaak een probleem. Helemaal als je niet in oversized kleding wilt zitten. Mijn streven is dat rolstoelkleding modieus, makkelijk draagbaar, niet oversized en functioneel moet zijn. Een mouwinzet met extra ruimte aan de achterkant was al bekend bij mijn eerdere bomberjacks. Nu heb ik een patroon ontworpen waarin ook aan de voorkant van de mouwinzet extra ruimte zit. Een proefmodel van een jasje is nu bijna klaar en ik denk dat veel mensen hier blij van worden. Vooral voor de handbewogen rolstoel zou dit een oplossing kunnen zijn!
Dit proef jasje is gemaakt in oker geel met een printje, maar het is de bedoeling dat dit jasje ook in de basiskleuren geleverd kan worden.
Maar eerst ga ik dit model zelf goed testen voordat hij online komt te staan!

En zo is mijn werk nooit saai!🤗
Ben je nieuwsgierig naar dit model? Maak dan een afspraak en kom de jas bewonderen in het atelier!

Aflevering Op Volle Retouren gezien?

Aflevering Op Volle Retouren gezien?

Hebben jullie laatst ook het programma Op volle retouren van VPRO Tegenlicht gezien?
“Voor 23.00 uur besteld, de volgende dag in huis. Online winkelen was nog nooit zó makkelijk. En als het product je niet bevalt, dan stuur je het toch gewoon gratis terug? Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die geretourneerde pakketten? Wat is het échte prijskaartje van ons retourgedrag?”

Dit is dus wat wij niet willen!!

Doordat veel mensen er aan gewend zijn dat zij het bestelde product de volgende dag al in huis hebben, wil het nog weleens gebeuren dat men schrikt van een bepaalde levertijd. Op de producten van MOS zit ook een levertijd. Deze manier van werken past bij mijn visie. Een kleine voorraad modellen hangt altijd klaar. Dit is nodig omdat klanten die bij ons op bezoek komen verschillenden ontwerpen kunnen zien, passen en voelen. Zo ontdekken wij samen welk model het beste bij jou past.

Naast deze kleine voorraad heb ik een voorraad stof liggen. Denk aan verschillende soorten stof, kleur en dikte. Verder heb ik veel kleine items: ritsen, garens, knopen en noem maar op.

Als er een bestelling via de webshop binnenkomt schrijf ik de bestelling over en hang dit op volgorde van ontvangst op mijn planbord. Zo kan ik alle items naar ieders wens maken, heb ik geen overtollige voorraad en kan ik verschillende modellen uit één rol halen. Zo kunnen wij ook het retourneren van producten beperken. In elk uniek product gaat alle aandacht en focus zitten. Vol passie werken wij aan onze bestellingen. Het is 100% voor jou, dus 100% liefde stoppen wij erin! ♡

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/Op-volle-retouren.html

Review Ingrid – Maatwerk rok

Review Ingrid – Maatwerk rok

Hallo Alicia!
Gisteren bracht mijn zoon de twee rokken! Wat een fantastisch resultaat!
Echt vakwerk wederom! Op bijgaande fotootjes zie je weer hoe de ene rok het staat.
Morgen pas ik de andere rok aan! En wat ontzettend leuk en lief dat je daar een sjaaltje
bij hebt gemaakt! Ik ben benieuwd hoe dat me zal staan … daar krijg je morgen dan weer
fotootjes van.
————-
Dag Alicia,
Ook deze rok is heel erg mooi … samen met de sjaal een prachtig geheel!
Veel liefs
Ingrid
Wat ben ik blij met mijn nieuwe plekje!

Wat ben ik blij met mijn nieuwe plekje!

Na 4 jaar in mijn vorige atelier te hebben gezeten, werd het tijd voor meer ruimte. En meer ruimte hebben we! Samen met een collega (zij ontwerpt en maakt couture en bruidskleding en ontwikkelt momenteel haar eigen kledinglijn) hebben wij een enorme ruimte tot onze beschikking. Een groot voordeel is dat het pand rolstoeltoegankelijk is. In deze tijd moeten wij natuurlijk de 1,5 meter kunnen waarborgen en ook dat is hier geen probleem. Zoals ook in ons vorige atelier staat de hygiëne hoog in ons vaandel. Wij zullen er voor waken dat bezoekers niet met elkaar geconfronteerd worden. Wanneer iemand het op prijs stelt dat wij een mondkapje dragen, zullen wij dit zeker doen. Wij dragen door ons zelf ontworpen mondkapjes (Deze mondkapjes hebben twee lagen en daartussen past een stukje keukenrol voor de derde laag).

Dan nog iets over onze nieuwe werkplek…. Zoals al gezegd is het een grote ruimte. Er is een aparte keuken, showroom en mindervalidetoilet. Het vele glas geeft ons een mooie verbinding met de tuin. Dit is een grote, groene tuin. Zo’n omgeving is een mooie inspiratiebron voor ons. Er is overal veel rust en ruimte. Ook onze stagiaires hebben straks een mooie werkplek. Het is fijn om een collega in de buurt te hebben, zo is er altijd gelegenheid om met elkaar over dingen te sparren. Kortom wij zijn ontzettend blij en hopen veel klanten hier te mogen ontvangen. Voel je welkom! 🤗

Review Noëlle

Review Noëlle

Review maatkleding en jas Amber

Al een aantal jaren ben ik klant bij Mos, en een heel tevreden klant kan ik wel zeggen.

Ik heb een anders werkend lijf. Ik maak gebruik van een elektrische rolstoel. Ik heb een aandoening aan het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat mijn spieren niet goed aangestuurd kunnen worden. Daardoor heb ik weinig kracht en heb ik ‘geen handige handjes’. Ik ben mijn hele leven al gehandicapt, maar pas toen ik rolstoelgebonden werd merkte ik dat het lastig werd om fijne en mooie kleding te vinden. Kleding die ik zelf goed aan en uit kon doen en die geen klachten veroorzaakt.
Bij het revalidatiecentrum heb ik hulp gevraagd daarvoor. Maar daar was het antwoord dat ik zelf moest ontdekken wat ik prettig vond. Nou dat heb ik geweten. Ik heb nu nog veel kleding in de kast liggen die na de eerste keer passen toch niet zo prettig blijkt. Een rok dragen blijkt niet meer fijn omdat er allemaal stof onder je zitvlak dubbel vouwt en pijn veroorzaakt. Verder heb ik heb ik de kracht niet om hard aan kleding te trekken. Veel broeken, ook aangepaste, zijn niet geschikt voor mijn lijf. Te veel kracht nodig. 

Zoals denk ik wel meer klanten van Alicia kwam ik als eerste bij haar terecht voor een mooie makkelijke jas. Ik ga heel vaak naar buiten omdat ik een hulphond heb. Het is dus belangrijk om een fijne jas te hebben die ik goed kan aandoen. De hond help mij bij uitdoen, dus ook dat moet goed werken.
Ik merkte meteen dat ik aan Alicia “een goede “ had. Ze is aan huis gekomen om mijn maten op te nemen en te kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Dat is heel prettig en voorkomt dat je een eindresultaat hebt waar je toch niet mee uit de voeten kunt. Ze heeft voor mij de “Amber“ jas gemaakt met waterafstotende stof en wintervoering. De jas heeft een magnetische rits, dat is ideaal om toch zelfstandig je jas dicht te kunnen doen.
Dat is nu denk ik twee jaar geleden en ik gebruik de jas nog steeds met veel plezier. De kwaliteit is uitstekend. Je kunt de jas goed zelf wassen (wat heel handig is als je een hulphond hebt die hem vies maakt). Ik heb ook veel complimentjes gekregen over de jas, het ziet er natuurlijk toch anders uit als iets netjes op maat gemaakt is. Ik blijf het belangrijk vinden er verzorgd uit te zien.

Daarna kreeg ik de smaak te pakken 🙂
Alicia heeft een jurk ontwikkeld voor rolstoelgebruikers die ik voor haar mocht testen. Daarna heeft ze voor mij een aantal jurken gemaakt en inmiddels heb ik ook een aantal (speciale!) rokken en broeken die ze voor mij gemaakt heeft. En een zomerjas.

Het grote voordeel is dat de kleding die je bij Mos koopt echt past, de kwaliteit is goed, het kan precies zo gemaakt worden als jij nodig hebt. Dat betekent dat je veel zelfstandiger je kleding kunt gebruiken. Het betekent voor mij het verschil tussen zelf naar het toilet gaan of meer zorg afnemen. Mijn keuze is dan snel gemaakt.
Ik snap dat voor sommige mensen de aanschafprijs pittig is. Toch is het voor mij voordeliger gebleken dan meer miskopen die in de kast belanden, last hebben van mijn kleding en minder blij zijn. Wat mij betreft een aanrader, de kleding van Mos. 

(Enne, ze kan alles maken hè. Het staat niet altijd op de website maar geloof me, het kan. En ze kan ook eerlijk zeggen of jouw idee mooi wordt of niet, ook belangrijk)

Met vriendelijke groet,
Noëlle Nefs-Arts
Samenwerking met “Dress Case”

Samenwerking met “Dress Case”

Bij MOS zeggen we niet voor niets: Mode ontmoet jou! Met mijn kleding streef ik ernaar dat de klant zich goed voelt en ervan gaat stralen als ze het aan hebben. Er verzorgd en modieus uit kunnen zien geeft jezelf kracht en dus meer zelfvertrouwen. Wij kunnen er voor zorgen dat hetgeen wij maken makkelijk aan- en uit te trekken is, dat de kleding comfortabel zit, dat men geen last heeft van naden en dat we met het stukje maatwerk net het puntje op de ‘i’ kunnen zetten voor de persoonlijke wensen van de klant.
En deze visie deel ik samen met Mayke Bremmers van Dress Case. Al jaren werk ik met haar samen, een vrouw met passie en vol van energie. Mayke heeft een visie ontwikkeld waarmee zij de wereld mooier en sterker wil maken met de kracht van kleding. Zij kan een persoonlijk kledingplan en een persoonlijke kleurenanalyse voor je maken. Ik zou zeggen: “Neem een kijkje op haar site (www.dresscase.nl)”. ♡

De namen van onze collectie: hoe kom ik hieraan?

De namen van onze collectie: hoe kom ik hieraan?

Zoals je van ons gewend bent, wordt overal over nagedacht. Zo ook over onze namen.

De naam “MOS” komt van het gelijknamig groene plantje. Mos groeit in de natuur als een zachte, extra laag op bomen en rotsen. Daarmee staat het symbool voor wat MOS de zittende mens wil bieden: kleding die voelt als een tweede huid. Vanuit deze filosofie vond ik het een goed plan om de namen van de collectie ook uit de natuur te halen.

Hieronder de uitleg van de namen:

Damescape Luna: Luna is een meisjesnaam. Het Latijnse woord luna betekent “maan”. Luna is de Romeinse godin van de maan.

Damescape Nova: Nova is een meisjesnaam die de vrouwelijke variant van het Latijnse woord ‘novus’ is. Dit betekent ‘nieuw’. Het woord nova wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een ster die plotseling toeneemt in helderheid noem je een (super)nova.

Damescape Demi: Demi of Demy is een Griekse meisjesnaam. Het betekent “aarde en landbouw godin”. De naam Demi werd voornamelijk gebruikt in Griekenland en kwam pas in de jaren `90 van de 20e eeuw in Nederland in gebruik. Demi is afgeleid van Demetrius.

Damesjas Amber: Amber is de naam van de oranjegele kleur van barnsteen. De Engelse naam voor barnsteen is eveneens amber. Barnsteen is de versteende hars uit naaldbomen. Vaak is die hars al miljoenen jaren geleden uit de bomen gekomen. De steen bestaat in verschillende kleuren, maar de meest voorkomende is de amberkleurige. Doorzichtige barnsteen is het kostbaarst en wordt gebruikt in juwelen. Een andere bron voor de naam is het Arabische woord ‘ambar’, dat ‘reukstof’ betekent. Ook ‘zonlicht’ wordt in het Arabisch als betekenis genoemd voor dit woord. Ten slotte is amber ook de naam voor een substantie uit de darmen van potvissen, die vanwege de sterke geur gebruikt wordt in parfums.

Damesponcho Fleur: Fleur is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. De naam is afgeleid Florentius of Flora. Flora was de godin van de bloemen en de lente. Het Franse woord “fleur” betekent ook bloem.

Herencape Floris: Floris is een Nederlandse naam en betekent “bloeiend”. Oorspronkelijk komt deze naam van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. Tegenwoordig wordt de naam gezien als typisch Nederlands. De jongensnaam is afgeleid van Florentius of Flora.  Flora was de godin van de bloemen en de lente.

Herencape Nero: Nero is een Italiaanse jongens naam. Het betekent “wijs leger”. Als je het vertaald vanuit het Italiaans is het “zwart”. In het Grieks betekent het “water”.

Beenhoes River: River is een Engelse unisexnaam die “rivier” betekent. De rivier weerspiegelt de stroom van het leven en zijn dorst naar de oceaan.

Beenhoes Storm: Storm is een Engelse jongens- en meisjesnaam. Het betekent “bescheiden”. De naam Storm wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Het is een natuurverschijnsel voor harde of stevige wind.

Regen in Ede

Regen in Ede

Regenbuien in Ede!!

Tsjonge wat een buien hadden wij afgelopen week. Natuurlijk was dit wel nodig na alle droogte. Je ziet de planten met de dag voller van kleur worden waardoor ze weer gaan stralen. Daar kan ik uren naar kijken en van genieten.

Ik realiseer mij op dit soort momenten telkens weer wat een mooi vak ik heb. Mooie, functionele producten maken die je beschermen tegen de regen maar die je tegelijkertijd ook laten stralen. Gewoon omdat de producten goed om jouw lijf zitten en die je zelfstandig aan- en uit kunt trekken of omdat de verzorgende het kledingstuk gemakkelijk bij jou kan aantrekken.

Terwijl de regen tegen de ramen tikte afgelopen week ben ik hard aan de slag gegaan met nieuwe patronen. Kijken of ik de pasvorm nog meer kan optimaliseren zodat jullie nog meer kunnen stralen. En in de avonduurtjes vind je mij terug in de moestuin!

Fijne dag en stay safe!

Voordelen aangepaste rolstoelkleding van MOS op een rij:

Voordelen aangepaste rolstoelkleding van MOS op een rij:

MOS biedt rolstoel kleding geschikt voor zowel dames als heren. De rolstoel kleding heeft als functie het leven van rolstoel behoevende wat makkelijker te maken. De kleding kan namelijk met minder pijn en moeite worden aan- en uitgetrokken. Ons assortiment bestaat uit onder andere rolstoelcapes voor dames en heren, winter capes, beenhoezen en meer.

 • Vergroot de zelfredzaamheid doordat het aan- en uittrekken makkelijker gaat.
 • Door bovenstaande wordt het zelfvertrouwen vergroot.
 • Bij begeleiding door de zorgverlener gaat het aan- en uittrekken makkelijker, zodoende gaat het sneller en geeft het minder pijn. Ook voor de zorgverlener heeft dit veel voordelen, denk hierbij aan tijd en kracht.
 • Praktische draagbaarheid (Stof komt niet tussen de wielen, handige lussen aan ritsen, extra versteviging op manchetten, etc.)
 • Aanpassingen zijn zo onzichtbaar mogelijk verwerkt.
 • Aandacht voor stijl.
 • Kleding heeft geen invloed op de pasvorm van de rolstoel of orthese.
 • Het geeft comfort.
 • Het geeft bewegingsvrijheid.
 • Geen overtollige stof tussen de rug en de rugleuning van de rolstoel/orthese om decubitus te voorkomen.
 • Verschillende uitvoeringen/modellen, met of zonder voering.
 • Geen naden/stiksels/zakken e.d. op plaatsen waar dit problemen kan opleveren.
 • Naar ieders wens aan te passen.
 • En tot slot: 100% persoonlijke aandacht, 100% eigen atelier, 100% Nederlands ambacht, 100% voor jou!♡
Hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers, waar denk je dan aan?

Hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers, waar denk je dan aan?

Hierbij wordt vaak gedacht aan middelen om transfers makkelijker te laten verlopen, drempelhulp, stokhouder enz.. Maar ook de juiste kleding kan voor veel gemak, bewegingsvrijheid en comfort zorgen.
Hoe lastig kan het zijn om als rolstoelgebruiker zelf je jas of cape aan te moeten doen? Maar ook voor de persoon die hierbij moet helpen, kan dit soms een hele opgave zijn.
Met MOS bieden wij modieuze jassen en capes aan die zo gemaakt zijn dat het aan- en uittrekken soepel verloopt. Je kan wel nagaan dat dit veel kracht, energie en ergernis bespaart.
Als hoofdontwerpster is mijn doel om de aanpassingen zo onzichtbaar mogelijk te verwerken zodat het een modieus kledingstuk blijft. Ik vind dat een artikel het zelfvertrouwen moet versterken en dat je kan stralen in een jas of cape. Een artikel dat jouw zelfredzaamheid versterkt en weinig kracht en energie kost.

Hoe fijn is het dat wij dit voor onze klanten kunnen realiseren?

Wij zijn op zoek naar JOU!

Wij zijn op zoek naar JOU!

Ben jij al in het bezit van één van onze producten, dan zoeken wij jou!
Ik zou het namelijk heel leuk vinden als je een review schrijft met daarin jouw ervaring. In het geval je met aan-en uitkleden geholpen wordt door een ander stellen wij de ervaring van degene die je helpt ook op prijs. Zo helpen jullie nieuwe klanten om een betere keuze te kunnen maken welk product ze moeten bestellen.
Helemaal leuk zal het zijn als je een foto van jezelf opstuurt. Of plaats het op instagram onder de tag #MOSxME.

Ik kijk er naar uit om een toffe foto van je te ontvangen!😃

Een wereld van verschil…

Een wereld van verschil…

In mijn vorige blog schreef ik al over het Coronavirus. Na het plaatsen van dit blog liep ik op een middag een rondje buiten, even mijn gedachtes op nul zetten. Wel fris, maar mooi weer, vogeltjes die een heel concert gaven en de bloesem die er in het zonnetje zo mooi uitzag. De wereld leek op dat moment zo vredig.
Maar niets is minder waar. Wat kan het leven er toch ineens anders uitzien.
Gelukkig werd mijn sombere gedachte over genomen door de fijne gedachte dat ik later weer naar mijn atelier kon. Het maakt mij altijd weer blij als ik met het ontwerpen of maken van kleding bezig kan zijn.

Een fijne dag gewenst en blijf gezond!🍀

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar?

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar?

Ik begrijp dat, gezien de Coronacrisis, het blije gevoel van het voorjaar wel wat minder is door alles wat er om ons heen gebeurt. Toch moeten we positief blijven en vooruit blijven kijken.
Eén van de vele leuke aspecten van ons vak is het uitzoeken van de stoffen. Gelukkig heb ik op tijd vrolijke stoffen in kunnen kopen, zodat onze klanten er netjes bij kunnen zitten. Natuurlijk zijn er ook volop capes/jassen in ons assortiment die minder opvallend zijn. Ik streef er naar om voor elk wat wils te hebben.
Zoals al op de site staat, heb ik onze afspraken, waarbij fysiek contact nodig is, gecanceld. In ons atelier staat de hygiëne hoog in het vaandel.
Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om een afspraak te maken en kun je je op onze site verlekkeren aan de mooie voorjaarscapes en voorjaarsjassen. Voor vragen ben ik uiteraard bereikbaar!
Wij gunnen iedereen het plezier van comfortabele, modieuze rolstoelkleding die makkelijk is aan-en uit te trekken en waarin jij je prettig voelt.

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?