Algemene voorwaarden

ARTIKEL 1: Toepassingsgebied

1. Deze algemene voorwaarden (hierna: de algemene voorwaarden) zijn van toepassing op alle contracten, leveringen en andere diensten die zijn overeengekomen tussen de klant en MOS by Alicia (hierna: MOS)
2. Door een bestelling te plaatsen, gaat de klant akkoord verbonden te zijn aan deze algemene voorwaarden.
3. Tenzij MOS anders schriftelijk heeft aangegeven aan de klant, worden de algemene voorwaarden van de klant zelf niet geaccepteerd.

ARTIKEL 2: Aangaan van een contract

1. MOS bevestigt de bestelling van de klant via e-mail.
2. Deze bevestigingsmail wordt niet automatisch gegenereerd en zal daarom niet gelijk of op dezelfde dag ontvangen worden.
3. MOS heeft het recht om een levering te weigeren, of speciale voorwaarden op te leggen, onder voorbehoud van het geven van redenen. Als MOS niet duidelijk kan bepalen wat het permanente of tijdelijke adres van de klant is, kan een bestelling niet worden geaccepteerd.
4. Bestelprocedures die ongeacht de reden op technische of andere wijze zijn onderbroken voordat de betaalinstructies zijn voltooid, zijn niet compleet, zelfs wanneer de klant een bestelbevestiging heeft ontvangen. Een dergelijke bestelling wordt in principe dan ook niet geleverd. MOS streeft er echter naar om contact op te nemen met de klant om de betaalinstructies te voltooien, zodat de bestelling kan worden geleverd.

ARTIKEL 3: Prijzen en kosten

1. De contractprijs is de huidige prijs op het moment wanneer een bestelling wordt geplaatst bij de webshop. De prijzen van de artikelen worden vermeld inclusief btw.
2. De prijzen die worden vermeld in de webshop, zijn exclusief verzendkosten.
3. MOS is niet gebonden aan de voorwaarden van aanbiedingen in het geval van eventuele print-, typesetting- of programmeerfouten op de website.

ARTIKEL 4: Uitvoeren van bestellingen

1. MOS handelt met de grootst mogelijke zorg bij het verwerken van bestellingen van artikelen.
2. Artikelen worden geleverd op het adres dat door de klant aan MOS wordt gegeven.
3. MOS verstuurt geaccepteerde bestellingen zo snel mogelijk in de volgorde waarop ze zijn binnengekomen.
4. De leveringstermijn die staat weergegeven op de website, is slechts een schatting en er is geen recht op compensatie indien de levering langer duurt.

ARTIKEL 5: Douaneheffingen, accijnzen en belastingen

1. De klant moet zelf nagaan of het product legaal kan worden geïmporteerd naar het land van bestemming. Bij het bestellen bij MOS is de ontvanger de geregistreerde importeur die zich aan de wet- en regelgeving van het land van bestemming dient te houden. Bestellingen die worden verzonden naar landen buiten de Europese Unie kunnen onderworpen zijn aan invoerbelastingen, invoerrechten en kosten die worden geheven door het land van bestemming. De ontvanger van internationale verzendingen kan onderworpen zijn aan zulke invoerbelastingen, invoerrechten en vergoedingen, die worden geheven zodra de verzending uw land bereikt. Extra kosten voor douane-inklaring worden gedragen door de ontvanger; MOS heeft geen controle over deze kosten en kan niet voorspellen wat deze zullen zijn.
2. Het is aan te raden om contact op te nemen met uw plaatselijke douanekantoor voor de huidige kosten voordat u een bestelling plaatst, zodat u niet voor een verrassing komt te staan met kosten die u niet verwachtte.

ARTIKEL 6: Recht om artikelen te retourneren

1. De klant heeft het recht om een artikel te retourneren aan MOS binnen veertien (14) dagen na levering, zonder opgave van reden. Dit geldt voor artikelen in de standaard collectie. Onder standaard kleding valt alle kleding die onder het kopje ‘shop’ staat. Hierdoor wordt de aankoop van dat artikel geannuleerd en krijgt de klant het al aan MOS betaalde bedrag voor dit artikel terugbetaald. Dit recht geldt niet voor afgeprijsde artikelen en maatkleding. Let er wel op dat we de verzendkosten voor de geretourneerde artikelen niet terugbetalen.
2. Er vindt geen terugbetaling plaats voor artikelen die worden geretourneerd aan MOS na deze periode van veertien dagen.
3. Heeft u een artikel van MOS gekocht die is aangepast op uw eigen maten en wensen dan valt dit artikel onder maatkleding. Dit geldt op artikelen uit de standaard collectie die aangepast worden, of op artikelen waarvan wij een geheel nieuw patroon tekenen op de maten van de klant. Maatkleding kan niet geretourneerd worden. Lees meer hierover onder artikel 14.
4. Artikelen dienen te worden teruggestuurd in overeenstemming met de instructies die staan weergegeven op het retourformulier. Dit staat vermeld op de website.
5. Artikelen dienen te worden teruggestuurd in de conditie die in het algemeen wordt geaccepteerd voor normaal gebruik voor goedkeuring van de artikelen, zoals het passen van artikelen in reguliere winkels. Als een klant dit recht om een artikel te retourneren wil uitoefenen, moet het artikel worden geretourneerd aan MOS samen met alles wat oorspronkelijk werd verzonden, in de originele staat en verpakking, in overeenstemming met de duidelijke en redelijke instructies die zijn verstrekt door MOS.
6. MOS heeft het recht om een geretourneerd artikel te weigeren of terug te sturen aan de klant als het artikel gebruikt blijkt te zijn, niet langer de originele labels bevat, of schade vertoont die is veroorzaakt door de klant, of als de klant niet heeft voldaan aan de instructies voor het retourneren van het artikel die zijn verstrekt door MOS.

ARTIKEL 7: Fout bij levering

Als MOS een artikel levert dat verschilt van dat wat de klant heeft besteld, of als het artikel beschadigd of defect is, moet de klant MOS hiervan zo snel mogelijk op de hoogte brengen. MOS vergoedt de aankoopprijs plus de verzendkosten.

ARTIKEL 8: Klachten

1. Als een klant een artikel wil ruilen of retourneren, moeten de instructies worden gevolgd die op deze pagina vermeld staan: https://mosbyalicia.com/retourneren/
2. Andere vragen, opmerkingen of klachten met betrekking tot een bestelling, betaling of levering dienen schriftelijk te worden verzonden naar het volgende e-mailadres: info@mosbyalicia.com
3. Het e-mailbericht moet het volgende bevatten: de naam van de klant, het e-mailadres dat bij MOS staat geregistreerd, het bestelnummer of factuur nummer dat vermeld staat in de bestelbevestiging en de omschrijving van het artikel.

ARTIKEL 9: Minimumleeftijd

1. Bestellingen van personen jonger dan 18 jaar worden niet door MOS geaccepteerd.
2. MOS is niet verantwoordelijk indien de klant geen juiste informatie doorgeeft.

ARTIKEL 10:
Betaling

1. De klant kan betalen via iDeal, Paypal en Bancontact (België).
2. Alle betalingen dienen te geschieden in overeenstemming met de instructies op de pagina’s van de webshop.

ARTIKEL 11: Privacy

1. Met het plaatsen van een bestelling geeft de klant MOS het recht om zijn of haar persoonlijke gegevens waar nodig te gebruiken. Deze gegevens worden bewaard voor zover dat nodig is voor de doeleinden waarvoor de gegevens werden verkregen en verwerkt door MOS, d.w.z. voor de uitvoering van het contract, voor marketingdoeleinden en voor het onderhouden van contact met de klant.
2. De persoonlijke gegevens die door een klant worden verstrekt, worden niet doorgegeven aan derden voor commerciële doeleinden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de klant. De klant heeft te allen tijde het recht deze gegevens op aanvraag, door MOS te laten wijzigen.

ARTIKEL 12: Toepasbare wet

De overeenkomst tussen de klant en MOS is in overeenstemming met de Nederlandse Wet

ARTIKEL 13: Intellectueel eigendom

Alle productnamen, merken, logo’s, modellen, patronen en ontwerpen die worden afgebeeld of zijn gelinkt aan de producten, of anderszins met betrekking tot de producten, zijn het eigendom van de verkoper . De klant erkent eigendomsrechten van de verkoper met betrekking tot de Intellectuele eigendomsrechten en zal zich onthouden van het gebruik van deze intellectuele eigendomsrechten op enigerlei wijze, en de klant zal zich onthouden van elk gedrag dat zou kunnen schaden of anderszins negatief effect op de intellectuele eigendomsrechten.

ARTIKEL 14: Maatkleding

1. Heeft u een artikel van MOS gekocht die is aangepast op uw eigen maten en wensen dan valt dit artikel onder maatkleding. Dit geldt op artikelen uit de standaard collectie die aangepast worden, of op artikelen waarvan wij een geheel nieuw patroon tekenen op de maten van de klant.
2. Deze items kunnen niet geretourneerd worden.
3. De factuur moet eerst voldaan zijn voordat het pakket verzonden wordt.
4. Mocht er toch iets net niet goed zijn aan het geleverde maatwerk item dan moet dit binnen zeven dagen schriftelijk gemeld worden naar het volgende e-mailadres: info@mosbyalicia.com
In goed overleg kijken wij wat de mogelijkheden zijn tot aanpassingen. Mocht er een fout inzitten vanuit het atelier dan wordt dit kosteloos eenmalig gerepareerd mits dit binnen zeven dagen schriftelijk is gemeld bij MOS.
5. Mocht er na deze tijd iets aangepast moeten worden dan brengen wij dit in rekening.

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?